Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-27@11:30:02 GMT

برای درمان سرفه‌های خشک چه کنیم؟

تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۹۳۹۴۹۸

برای درمان سرفه‌های خشک چه کنیم؟

همه ما ممکن است هر از گاهی به سرفه خشک دچار شویم؛ به ویژه با سردتر شدن هوا، احتمال بروز این سرفه‌های کلافه‌کننده بیشتر است. - اخبار بازار -

به اعتقاد پزشکان، سرفه یک بازتاب است که می‌تواند طبیعی باشد اما ممکن است نشان‌دهنده یک روند بیماری نیز باشد. به عنوان مثال بیماری COVID-19 که یک بیماری تنفسی است و معمولاً باعث سرفه‌های خشک می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرفه خشک سرفه‌ای است که در مجاری تنفسی، مخاط یا خلط ایجاد نمی‌کند و پزشکان اغلب از آن به عنوان سرفه غیرمولد یاد می‌کنند.

صرف نظر از علت، سرفه خشک مداوم می‌تواند به طور جدی بر زندگی روزمره شما تأثیر بگذارد، به خصوص اگر در هنگام شب عود کند. بنابراین بسیار مهم است که علائم آن را شناخته و در اسرع وقت برای درمان آن اقدام کنید. در این مطلب، برخی از علل احتمالی سرفه خشک، تشخیص، گزینه‌های درمان و زمان مراجعه به پزشک بررسی شده است.

مهمترین نشانه‌های سرفه خشک

شناسایی نوع سرفه، یک گام مهم در درمان مناسب آن است. سرفه خشک را می‌توان به عنوان سرفه غیرمولد، خشن، تیز، آزاردهنده و تحریک‌کننده نیز توصیف کرد. مهم‌ترین علائم مرتبط با سرفه‌های خشک عبارتند از:

با حس خارش در مجاری تنفسی همراه است.بدون مخاط است.ممکن است شب، به هنگام دراز کشیدن بدتر شده و کیفیت خواب را تحت تأثیر قرار دهد.

دلایل ایجاد سرفه خشک

بسیاری از موارد (از حساسیت گرفته تا ریفلاکس اسید) می‌تواند باعث سرفه خشک شود اما در برخی موارد نیز دلیل واضحی وجود ندارد. سرفه‌های مزمن خشک معمولاً در اثر تحریک ناشی از دود سیگار، عوامل محرک محیطی، آلرژی، ترشح بینی یا آسم ایجاد می‌‍‎‌‌شود. بیماری‌های مزمن ریوی نیز ممکن است باعث بروز سرفه خشک شوند.

در واقع، بروز سرفه خشک می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت:

عفونت ویروسی: هنگامی که شما به یک ویروس مانند ویروس کرونا آلوده می‌‍‌‌شوید ممکن است که سرفه، به عنوان یکی از عوارض بیماری، تا مدت‌ها بعد از بهبود سایر علائم شما باقی بماند. این سرفه‌ها، معمولاً خشک هستند و در نتیجه تحریک راه‌های هوایی سیستم تنفسی اتفاق می‌افتد.آسم:  آسم وضعیتی است که در آن مجاری تنفسی شما متورم و تنگ می‌شود. سرفه‌های مربوط به آسم می‌تواند هم مولد و هم غیرمولد باشد، اما غالباً غیرمولد است.بیماری بازگشت اسید به مری: زمانی اتفاق می‌افتد که اسید معده به طور مکرر به داخل مری برگردد. اسید معده می‌تواند مری شما را تحریک کرده و موجب بروز رفلکس سرفه شود.ترشحات بینی: منظور از ترشحات بینی، ترشح مخاطی اضافی است که در گلو می‌چکد. هنگامی که به سرماخوردگی یا حساسیت فصلی مبتلا هستید، غشاهای بینی شما با تولید مخاط بیشتر از حد معمول واکنش نشان می‌دهند. برخلاف مخاط معمولی (سالم)، این مخاط آبکی و روان است، بنابراین به راحتی در پشت گلو می‌چکد. این چکه کردن می‌تواند عصب‌های پشت گلو را تحریک کرده و باعث بروز سرفه شود.

سایر عواملی که کمتر رایج هستند، شامل موارد زیر است:

سیاه سرفهبیماری پنوموتوراکسسرطان ریهنارسایی قلبیفیبروز ریوی ایدیوپاتیکسیگار کشیدنقرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی، گرد و غبار و مواد شیمیایی تحریک‌کنندهآلرژیبرخی از داروها، مانند داروهای مهار کننده ACE برای فشار خون بالا

راه‌های درمان سرفه‌های خشک

در میان داروهای شیمیایی درمان سرفه خشک، درمان‌های خانگی به دلیل عوارض جانبی کمتر و در دسترس بودن، گزینه بهتری برای درمان هستند. همچنین در مواقعی که به داروهای شیمیایی دسترسی نداشته باشید، درمان‌های خانگی تنها گزینه برای تسکین این سرفه‌ها هستند. همچنین تحقیقات نشان داده است که  انواعداروهایگیاهیبرایرفعسرفهخشک  بسیار موثر عمل کرده‌اند. در ادامه، به بررسی پرکاربردترین راهکارهای تسکین سرفه خشک پرداخته شده است.

 

مصرف مایعات بیشتر

هرچه گلو خشک‌تر شود، احتمال سرفه خشک بیشتر می‌شود بنابراین مصرف مایعات، در صورت ابتلا به سرفه خشک، به ویژه در زمان‌های سرد و خشک سال، بسیار مهم هستند. مصرف مایعات بیشتر، گلو را مرطوب نگه داشته و بدین طریق می‌تواند به کاهش تحریک خارش کمک کند. این مایعات اگر گرم باشند مانند آب گوشت و چای گیاهی خاصیت تسکین‌دهندگی بیشتری دارند. اگر به نوشیدن چای یا آب گوشت علاقه ندارید، نوشیدن آب، آب میوه یا آب سبزیجات را جایگزین کنید.

درمان سرفه با داروگیاهی

بسیاری از گیاهان، دارای خواص ضد التهابی هستند که می‌تواند به کاهش تورم در گلو کمک کند. گیاهان همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند که با تقویت سیستم ایمنی بدن موجب بهبود بیماری ایجادکننده می‌شوند.

گیاهانی که برای درمان سرفه خشک استفاده می‌شوند نیز عبارتند از:

آویشننعناع تندریشه شیرین بیانزردچوبهسیرریشه ختمیزنجبیل

با توجه به تاثیر بی‌نظیر این گیاهان دارویی، امروزه داروهای گیاهی زیادی تولید و عرضه شده‌اند که با کم‌ترین عوارض جانبی احتمالی بیشترین تاثیر را در درمان سرفه خشک دارند و موجب  درمانشگفت‌انگیزسرفهخشک  شوند.

تسکین سرفه با دمنوش گیاهی

طبق تحقیقات صورت گرفته که در منابع معتبر مانند who.int  مصرف برخی گیاهان به صورت دمنوش باعث می‌شود تا علاوه بر خاصیت تسکین‌دهندگی گیاه، از گرمای دمنوش نیز برای تسکین سرفه خشک بهره برد. دمنوش‌های مفید برای سرفه خشک شامل موارد زیر هستند:

چای ریشه شیرین بیانچای زنجبیلچای ریشه ختمیچای سبزچای آویشنچای نعنادمنوش چای ترشدمنوش چوب نارون کوهیدمنوش چهار تخمهدمنوش بابونهدمنوش به‌دانهدمنوش گیاه گل پنیرکدمنوش اکیناسه

 

غرغره آب نمک

غرغره کردن با آب نمک گرم، به تسکین ناراحتی و تحریک ناشی از سرفه خشک کمک می‌کند. آب نمک همچنین در از بین بردن باکتری‌های دهان و گلو موثر است. اگر در طول شب، با تحریک گلو و سرفه، از خواب بیدار شدید، بلافاصله آب نمک غرغره کنید تا موجب بی‌حسی و تسکین انتهای عصبی گلو شود.

لزوم مراجعه به پزشک

سرفه‌های خشک معمولاً خود به خود متوقف می‌شوند. با این حال، اگر سرفه شما با علائم زیر همراه باشد، باید به پزشک خود مراجعه کنید:

مشکل در تنفس یا حبس نفسخس خس کردندرد قفسه سینهکمردردتبلرز

همچنین اگر سرفه شما بعد از مدت کوتاهی بدتر شد یا از بین نرفت، بسیار مهم است که حتما به پزشک مراجعه کنید.

کلام پایانی

همانطور که گفته شد سرفه‌های خشک می‌توانند آزاردهنده باشند، به ویژه هنگامی که هفته‌ها طول بکشد. در صورت عدم درمان سرفه خشک مزمن ممکن است سلامت کلی شما به خطر بیفتد و بهتر است به سرعت علائم آن را شناسایی کنید و از داروهای گیاهی بدون عوارض استفاده کنید. بسیاری از داروهای گیاهی موثر در درمان سرفه را می‌توانید در سایت  داروخانهآنلاینداروپلاس  مشاهده کنید. همچنین این سرفه‌ها می‌توانند زندگی روزمره شما را دشوارتر کنند و باعث ناراحتی و آسیب احتمالی به بافت ریه شوند. بنابراین بسیار مهم است که به موقع و به بهترین طریق درمان شود. اگر مطمئن نیستید که چه چیزی باعث ایجاد آن شده است، با پزشک خود مشورت کنید تا بهترین روش درمانی را مشخص کند. در عین حال، ترکیبی از داروهای خانگی و داروهای OTC می‌تواند تا حدی تسکین‌دهنده سرفه نیز باشند.

نویسنده : دکتر سیدعلی کاظمی

 "این مطلب تبلیغاتی است"

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: درمان سرفه خشک سرفه های خشک سرفه ها برای درمان بسیار مهم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۹۳۹۴۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • دمنوش‌هایی برای آرامش اعصاب
  • دمنوش هایی برای آرامش اعصاب
  • کادر درمان آینده در لباس عروسی و دامادی
  • التیام سریع زخم پای دیابتی با استفاده روزانه از یک محصول فناورانه ایرانی در منزل
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • دومین جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو / کدام بازیگر زن تتلو را در ترکیه تحریک کرد؟
  • بازگشایی چند مطب در تویسرکان پس از رعایت قوانین و استاندارد‌ها
  • سنگ کیسه صفرا چیست و چگونه درمان می‌شود؟