Web Analytics Made Easy - Statcounter

گل ماهور که با نام های خرگوشک و بوصیر نیز مغروف است در مناطق معتدل جهان مثل آسیا و اروپا رشد می نماید این گل زیبا که بیشتر با رنگ زرد می باشد به خاطر زیبایی خاص خود محبوبیت بالایی نیز دارد.

 بعضی ها میگویند زمانی که آواز ماهور در کنار آن خوانده یا نواخته گردد گل پژمرده می شود

 این گیاه دارای حدود 350 نوع در جهان می باشد ، که حدود 40 نوع آن در ایران رشد می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این گیاه بیشتر در غرب و شمال غربی ایران موجود می باشد.

گل ماهور یا خرگوشک گیاهی می باشد که به خاطر شباهت زیاد برگهای آن به گوش خرگوش به آن خرگوشگ می گویند.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص جینکو | درخت جینکو | آنچه باید در باره جینکو بدانید

 

روش مصرف گل ماهور

گل‌، برگ‌ و ریشه، قسمت‌های مورد مصرف این گیاه می باشند که به شکل دم‌کرده، جوشانده، شربت و ضماد مصرف دارویی دارند.  دارای طبیعت مرطوب , خنک و کمی شیرین است.

- مصرف خوراکی به صورت دم کرده می باشد بدین صورت که :

کمی گل ماهور را در یک لیتر آب جوش یا شیر جوشان بریزید دم نمایید و پیش از مصرف از صافی  رد کنید . برای درمان عفونتهای ریوی ، تنگی نفس ، نفخ ریه روزی سه بار و هر بار یک فنجان از این دم کرده را بین غذاها میل نمایید.

چای پررنگ گل ماهور علاوه بر تسکین درد ، خواب و آرامش را برای انسان فراهم می آورد.

- شربت گل ماهور:

25 گرم گل و 50 گرم شکر را در یک لیتر شیر بجوشانید ، صاف نمایید و در موارد سرفه مزمن و هر نوع ناراحتی ریوی یا سینه ای روزانه 6 قاشق از این شربت را میل نمایید.

- مصرف غیر خوراکی گل ماهور:

اگر چند برگ گل ماهور را در شیر بجوشانید سپس له شده آن رابه صورت پماد بر روی کورک و انواع زخمهای جلدی بگذارید ، تاثیر موثری دارد و نیز حمام آنها برای معالجه اولسرها و بواسیر مصرف می گردد.

خواص گل ماهور

گل ماهور عفونت ادراری را درمان می کند همچنین در معالجه تب یونجه مفید می باشد و برای بهبود گلودرد از این گیاه مصرف نمایید.

 دم کرده گل‌های این گیاه آرام بخش قوی است و برای درمان میگرن از آن مصرف می گردد.

این گیاه دارای آنتی بیوتیک است و سرفه را درمان می نماید.

این گل برای نرم شدن پوست آسیب دیده موثر می باشد.

دم کرده آن استرس و کم خونی را درمان می نماید

 خاصیت ضداسپاسمی آن گرفتگی معده را برطرف می کند

گل ماهور سرشار از:

کلسیم فسفر کرومیم سیلیکون کبالت سدیم منیزیم ویتامین A نیاسین C

روغن آن عفونت های میکروبی و بیماری ها را از میان می برد.

آب این گیاه و پودر تهیه شده از ریشه های خشک آن زگیل را نابود می کند.

برای درمان مشکلات ریوی، ریشه این گیاه را بسوزانید و دود آن را استنشاق نمایید. چای گل ماهور برای برطرف کردن ناراحتی های ریوی و آسم مصرف می گردد.

این گیاه خارش و سوزش ناشی از گزیدگی حشرات و تاول را آرام می کند.

ترکیبی از روغن زیتون و دم‌کرده‌ی آن، گوش درد را معالجه می نماید.

این گیاه موجب از بین بردن کرم‌های روده ای می گردد.

برای درمان زخم های باز ، ورم ، التهاب و ورم تومور ، پارچه آغشته به چای گل ماهور روی آن بگذارید.

 روغن طبیعی آن مسکن موثر دردهایی چون دندان درد، سردرد، سرماخوردگی و سینوزیت می باشد.

علاوه بر آن، روغن گل ماهور در کاهش فشار خون موثر است.

این گیاه برخی انواع باکتری از جمله «استافیلوکوکوس» و «ای کولا» را نابود می کند.

خواص گل ماهور برای بیماری های تنفسی

چای گل ماهور به طور طبیعی:

مشکلات تنفسی فوقانی گلو درد برونشیت ضعف عمومی سرفه خشک لوزه ها

برگهای ماهور حاوی عصاره آنتی اکسیدان قوی و ضدالتهابی می باشد که به رهایی بدن از مخاط کمک می نماید و بخش های خام و ملتهب گلو را تسکین می دهد. بر رفع مشکلات ریوی می توان از سیگار های گل ماهور نیز استفاده نمود. با این حال ،بهتر است دفعات سیگار کشیدن را کم نمایید. از این طریق شما کمترین استفاده را از این گیاه مفید مکی برید. اگر سیگاری هستید و گرفتگی ریه دارید، مسلما استفاده از این گیاه بهتر از تنباکو میباشد.

گل ماهور برای زیبایی

چند برگ تازه گل ماهور را در شیر بپزید و به شکل مرهم روی پوست بگذارید. بسیاری از ناراحتی‌های خاص پوست‌ خشک و شکننده با این مرهم  رقع می گردد. از گل‌های گل ماهور، رنگ زردی حاصل می شود که زنان روم باستان از آن برای رنگ کردن موهای خود بهره می بردند.

عوارض گل ماهور

مضراتی برای این گل زیبا پیدا نشده است.

دیگر خواص گل ماهور

گلهای خشک شده عمدتاً از فرهنگها می آیند. بخش عمده ای از آن در اروپای مرکزی و شرقی برداشت می شود و یا از مصر است. گونه های گلدار ، که به وضوح هنگام برداشت گل با دست ترجیح داده می شوند ، محبوبیت بیشتری دارند. هنگام خشک شدن مطمئن شوید که گلها قهوه ای نشده اند. در کالاهای مرغوب ، نسبت گلهای قهوه ای رنگ نباید از 5 درصد بیشتر شود. علاوه بر این ، دارو باید در هنگام نگهداری از رطوبت به خوبی محافظت شود ، زیرا محتوای ایریدوئید در گل ها همراه با رطوبت منجر به رنگ قهوه ای داروی گل زرد می شود.

اثربخشی مولان به عنوان یک داروی گیاهی برای درمان بیماریهای تنفسی در سزارین مجاری تنفسی شناخته شده است. هنگامی که قرار است غشاهای مخاطی تحریک ناشی از غشاهای مخاطی را کاهش دهد ، برای سرماخوردگی همراه با سرفه استفاده می شود. خواص خلط آور ساپونین ها که باعث سرفه مخاط سخت می شود نیز مفید است.

امیدواریم مطلب خواص گل ماهور برایتان مفید باشد.

پیشنهاد می شود بخوانید:خواص سرو کوهی | مضرات سرو کوهی | خواص میوه سرو کوهی

منبع: ساعت24

کلیدواژه: سئوی سایت گل ماهور برای درمان دم کرده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۰۰۰۳۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه

کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو، خطرات و تهدیدات مصرف خودسرانه داروهایی که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند (داروهای OTC) را تشریح کرد.

به گزارش ایسنا، دکتر راضیه کشاورز ملکی با اشاره به هزینه بالای ویزیت پزشکان، اطلاعات اشتباه فضای مجازی، عدم‌اعتماد به پزشک، ترجیح نظرات و سلایق بیمار بر پزشک معالج، ترجیح توصیه‌های غیراصولی افراد به یکدیگر به جای مسائل تجربی را از دلایل موثر در مصرف بالای داروهایی دانست که بدون نسخه هم بفروش می‌رسند.

به گفته وی، این تصور که مصرف داروی بیشتر تضمین کننده، تاثیر بیشتر و بهبودی سریعتر است، یک باور غلط می باشد و هیچوقت نباید داروهای OTC را با مصرف طولانی‌تر یا با دوزهای بالاتر از چیزی که در بروشور آن قید شده، استفاده کرد. اگر پس از مصرف دارو طبق نظر پزشک بهبودی حاصل نشود باید دوباره به پزشک مراجعه کرد و اگر به این علائم توجه نشود و مصرف خودسرانه داروهای OTC ادامه پیدا کند، حتما عوارض دارویی اتفاق می‌افتد.

این کارشناس گروه تجویز و مصرف منطقی و اطلاع رسانی فرآورده‌های سلامت سلامت غذا و دارو همچنین توجه به فرهنگ‌سازی را در جلوگیری از مصرف خودسرانه دارو بسیار مهم دانست و گفت: عواملی از جمله مصرف بیش از مقدار توصیه‌ شده، طولانی‌تر از زمان توصیه‌شده و بدون توجه به هشدارها و موارد درج شده روی برچسب دارو، همچنین مصرف این داروها بدون تجویز پزشک و داروساز، مصرف خود سرانه است و باید در این‌باره آموزش‌های دقیق و فرهنگسازی داشته باشیم.

وی تاکید کرد: مردم نباید تصور کنند که این داروها خطرات و عوارض کمی دارند. مهم نحوه مصرف آنهاست که بتواند نتیجه درست را برایشان به همراه داشته باشد.

کشاورز ملکی خاطر نشان کرد: مهم‌ترین توصیه، مصرف دارو براساس دستورالعمل‌های روی برچسب، طبق دستور پزشک یا مشاوره با داروسازی که در داروخانه حضور دارد، می باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • خواص شگفت انگیز خرما برای درمان بیماری‌ها و سلامتی بدن (فیلم)
  • عوارض مصرف خودسرانه این دارو‌ها
  • تهدیدات مصرف خودسرانه دارو‌های بدون نسخه
  • عوارض مصرف خودسرانه داروهای بدون نسخه
  • عوارض مصرف بیش از اندازه برنج سفید
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت
  • استطاعتِ ۱۵۰ متقاضی حج رد شد
  • خواص ظرف های ضد سرطانی
  • خواص درمانی گیاه عطسه